Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Στη τελική ευθεία το παιδικό πρωτάθλημα


Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Λέσβου και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι προημιτελικοί καθώς και οι αγώνες κατάταξης των ομάδων. Στη σκιά της αποβολής που επέβαλλε η ΕΠΣΛ στα Λιονταράκια από τη συνέχεια της διοργάνωσης, οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με στόχο μια θέση στα ημιτελικά, με φόντο το τρόπαιο.
Φυσικά, η εξέλιξη αυτή μόνο ως διαφήμιση των πρωταθλημάτων υποδομής δεν μπορεί να θεωρηθεί, χαλώντας τώρα στο τέλος το εξαιρετικό κλίμα όλης της σεζόν, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους γονείς των παιδιών, που κατέκτησαν με τα Λιονταράκια τη 2η θέση της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου, στοχεύοντας ψηλότερα.
Η ποινή
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ προχώρησε στην αποβολή της ομάδας των λιονταριών από τη διοργάνωση, για την αντικανονική χρησιμοποίηση του αθλητή Λουκά Καπετάνιου, ο οποίος ανήκει στο Βύρωνα Μόριας. Βάσει της προκήρυξης, μπορεί να είναι δυνατή η χρησιμοποίηση παικτών που ανήκουν σε άλλο σύλλογο, αρκεί να έχει κατατεθεί παραχωρητήριο από την ομάδα τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και παρά τη συγκατάθεση των γονέων, ο Βύρων δε συνηγόρησε κι έτσι η απόφαση της ΕΠΣΛ ήταν μονόδρομος με βάση το γράμμα του νόμου.
Φυσικά, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμβαδίζουν και με το πνεύμα του νόμου, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο μικρές ηλικίες. Τα Λιονταράκια τιμωρήθηκαν βάσει του κανονισμού, ο Βύρων Μόριας -που δε συμμετείχε καν στο πρωτάθλημα- διατήρησε τον παίκτη στο δυναμικό του και η ΕΠΣΛ συνέχισε τη διοργάνωση με τους προημιτελικούς και τους αγώνες κατάταξης.
Πολλά γκολ και όμορφο θέαμα
Στα τέσσερα ματς της φάσης των «8» ξεχώρισαν οι νίκες του Παλλεσβιακού με 0-2 μέσα στο Πολιχνίτο, του Οδυσσέα Ελύτη επί της ΑΕΛΚ (5-0), και του Αστέρα Περάματος με αντίπαλο τον Αχιλλέα Πέτρας (1-4). Ο Αιγέας Πλωμαρίου συμπλήρωσε την τετράδα, παίρνοντας την πρόκριση άνευ αγώνα με τα Λιονταράκια (3-0αα). Στους αγώνες κατάταξης, Αναγέννηση Γέρας, Όλυμπος Αγιάσου και Αίας Μυτιλήνης συνέχισαν με νίκες και θα περιμένουν την κλήρωση για το τελικό τους πλασάρισμα στο πρωτάθλημα.
Αποτελέσματα
Προημιτελικοί
Οδυσσέας Ελύτης – ΑΕΛΚ 5-0
Πολιχνίτος – Παλλεσβιακός 0-2
Αχιλλέας Πέτρας – Αστέρας Περάματος 1-4
Αιγέας Πλωμαρίου – Λιονταράκια 3-0 α.α.
Αγώνες κατάταξης
Όλυμπος Αγιάσου-Εθνικός Θερμής 4-0
Καραβαγγέλης Στύψης-Αναγέννηση Γέρας 1-4
Αίας Μυτιλήνης-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-0 α.α.
Πηγή: SportLesvos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: